Bartholin Bruhn

Startside ] Op ] Mette paa JHU ] Links ] Jespers arbejde ] Billeder ] [ Siden sidst ]
 

23. august: Velkommen til vores hjemmeside, vi håber I vil synes om den.

8. september: Her i Baltimore er temperaturen nu i dagtimerne kommet ned omkring de 28 grader, så nu føler de to danskere sig meget bedre tilpas! Vi har de sidste to weekender været ude og se os omkring som turister og turene er gået til hhv. Washington DC og staten Delaware (inkl. feriebyen Ocean City som ligger i Maryland). Det har været nogle intense ture med mange gode oplevelser. Efter turen til Washington DC så vi filmen "Forrest Gump" i fjernsynet, men vi kan afsløre at vandet i Reflecting Pool er langt fra så blåt og klart som i filmen!
Mathias har det rigtig godt og er meget glad for den nye bærestol han har fået - udsigten fra bærestolen er noget bedre end fra klapvognen. Kravle vil han stadig ikke, men han ligner nok bare sin far... Efter 2 ugers pause er efterårssæsonen nu startet i legestuen og Mathias deltager meget aktivt i sanglegene, det ser næsten ud som om han har noget opsparet energi han skal have fyret af.
Mette har været til orienteringsdag for nye studerende på Johns Hopkins University (JHU) og skal starte på kursus mandag d. 12. september, hvilket hun glæder sig meget til. Kurset handler om "QA/QC for the Pharmaceutical and Biotechnology Industries" og foregår fra kl. 17.30-20.15, så det passer meget fint med at Jesper kan komme hjem og passe Mathias. Jesper glæder sig til at drengene skal have en aften hvor de er alene hjemme!
Jesper har fået en studerende (high school student) i laboratoriet, så nu har han rigtig travlt med at lave forsøg og så samtidig vejlede og forklare hvad det er han laver på engelsk - det er vist en meget fin træning.

23. september: Hej igen - som tiden dog flyver af sted! Nu har vi allerede været her i Baltimore i 2 måneder og jeg kan se det er en måned siden vi fik hjemmesiden op at køre. Tak for de mange besøg, det er dejligt at vide at I tænker på os derhjemme - vi tænker tit på jer.
Vi er efterhånden kommet til at kende en del familier her i Baltimore og de er alle meget søde til at tage os med forskellige steder hen, da vi jo ikke har en bil. Så sidste weekend gik turen til Alexandria, en hyggelig by syd for Washington, D. C, sammen med Sonja og Marcelino. Sonja er fra Norge og er en af Jespers kolleger og Marcelino er hendes brasilianske kæreste (som oprindeligt er fra Japan). Vi havde en meget hyggelig tur og der blev bl.a. indkøbt vin til Sonjas og Marcelinos forlovelsesfest som vi glæder os til at være med til i den kommende weekend. Det er vennerne til det kommende brudepar der holder festen (Sonja og Marcelino skal giftes til maj) og der skal ifølge invitationen være "cake cutting" kl. 18.30 - jeg er sikker på at det bliver sjovt at opleve en amerikansk forlovelsesfest. Vi er også kommet til at kende en familie fra Schweiz som skal være her i Baltimore i 2 år. De kom omkring samme tid som os og de har to døtre på hhv. 3 år og 10 måneder. Sofie på 10 måneder har brune øjne, rottehaler og et lille guldarmbånd og jeg må sige at det var kærlighed ved første blik for Mathias´ vedkommende. Hun er bare rigtig fin den lille Sofie og så kan hun kravle. Måske var det for at kunne følge med Sofie at Mathias i sidste uge besluttede sig for at begynde at kravle. Han er rigtig god til det og tempoet er rigeligt højt til at holde moderen beskæftiget! Vi er så heldige at den schweiziske familie har to biler og kun bruger den ene i weekenderne, så i søndags lånte vi en bil og kørte en tur og fik bl.a. indkøbt en fødselsdagsgave til Mette (det var jo vigtigt!).
Mette er startet på kursus på JHU hvilket hun er glad for og føler sig udfordret af. Der er kun 16 deltagere på holdet hvilket er et behageligt antal og underviseren har 15 års erfaring med kvalitetsstyring fra forskellige medicinalvirksomheder, så ham er der store forventninger til! Ellers går tiden med at være i legestue og på legeplads sammen med Mathias og de familier som vi er kommet til at kende gennem legestuen. I tirsdags (d. 20. september) var vi sammen med Grant og hans mor Leigh. Leigh havde inviteret nogle af hendes venner der også har børn i 9-10 måneders alderen til at vi skulle mødes på legepladsen. Det var meget hyggeligt - det var jo næsten som at være i mødregruppe. Da vi kom tilbage fra legepladsen var Jesper kommet hjem og om aftenen var vi på restaurant og spise lækker mad, så jeg havde en meget fin fødselsdag. Jeg vil også sige tusind tak for de mange fødselsdagshilsener jeg fik på telefon og e-mail.
Som jeg skrev sidst har Jesper en studerende, Jeremy. De hygger sig sammen og Jesper lærer noget om hvordan det er at være ung i Amerika. Det der indtil videre har optaget Jesper mest er hvilken slags mad der serveres i kantinen på den skole hvor Jeremy går. Den mad der serveres i danske skolekantiner (trods den er under kritik) virker jo nærmest sund til sammenligning!

30. oktober: Ja, nu er der igen gået en måned og lige som sidst er tiden fløjet af sted. Vi har haft flere besøg siden sidst. Først kom Morten, vores ven der bor i Strasbourg, og var her i en lille uges tid. Sammen med ham var vi både turister i Baltimore og Philadelphia og det var alle tiders at have en legeonkel på besøg. Derefter kom Karen og Per og vi havde 4 rigtig gode dage sammen, hvor vi bl.a. var på guidet tur på Jespers arbejde, en tur i National Aquarium her i Baltimore, så Amish people og mindesmærkerne ved Gettysburg. Derudover blev der tid til masser af hygge (læs farmor og farfar var sammen med Mathias og Jesper og Mette sov en time mere om morgenen) og snak om livet i Holbæk og Baltimore. Dagen efter Karen og Per var rejst videre til Washington DC, kom Lone fra Jespers arbejde hjemme i Lyngby. Hun har været her i 4 dage og har bl.a. holdt øje med om Jesper nu opfører sig ordentligt inde på sit arbejde! Der blev også tid til en hyggelig eftermiddag og aften sammen med Lone og Lones mand Peter, hvor vi bl.a. gik en tur på Homewood Campus (guiden havde ikke fået læst på lektien, men der kan henvises til Johns Hopkins hjemmeside http://www.jhu.edu/~tour/map.html). 
Mathias har desværre fået en gang mellemørebetændelse, så nu er han på antibiotika og smertestillende medicin. Han er selvfølgelig utilpas men ellers må man sige han er en sej lille fyr. Indimellem alle besøgene har det også været hverdag, hvor Jesper går på arbejde, Mathias i legestue og Mette på kursus - det trives vi alle godt med.
Vi håber I alle har det godt derhjemme, vi har ikke rigtig fået skrevet mails på det sidste, men vi tænker ofte på jer. Vi glæder os til at høre fra jer.

 

Sidste opdatering: Wednesday den 19. December 2007 21:59                                                                                                          
Webmaster: Mette & Jesper